Τεχνικές Ψησίματος

Άμεσο ψήσιμο:

Είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Οτιδήποτε θέλουμε να ψήσουμε, τοποθετείται στη σχάρα ακριβώς πάνω από τη φωτιά και ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Είναι ιδανικό για μπριζόλες, μπιφτέκια, λαχανικά, θαλασσινά και γενικά ό,τι ψήνεται σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Έμμεσο ψήσιμο:

Είναι το αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά. Αυτή η μέθοδος ψησίματος έχει σαν αποτέλεσμα το κρέας να είναι μαλακό με πλούσια γεύση. Χρειάζεται όμως αρκετό χρόνο, που κυμαίνεται από κάποιες ώρες μέχρι μια ολόκληρη μέρα. Ενδείκνυται για μεγάλα, χοντρά κομμάτια κρέατος ή  σκληρά μέρη του ζώου.