Συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία και το άναμμα της ψησταριάς

  1. Καθαρίστε την ψησταριά σας, ειδικά τη σχάρα, πριν από κάθε χρήση και ακολούθως περάστε τη με ένα λεμόνι.
  2. Τοποθετήστε στη σκάφη της ψησταριάς άμμο, προκειμένου να προφυλαχθεί το μέταλλο.
  3.  Ανάψτε τα κάρβουνα τουλάχιστον 30΄ πριν ξεκινήσετε να ψήνετε. Μην τοποθετείτε τρόφιμα στη σχάρα πριν τα κάρβουνα ανάψουν καλά.
  4. Λαδώστε λίγο τη σχάρα πριν αυτή ζεσταθεί καλά, για να μην κολλήσει το τρόφιμο σε αυτή. Εναλλακτικά λαδώστε το ίδιο το φαγητό πριν το τοποθετήσετε πάνω στη σχάρα.
  5. Η ζεστή επιφάνεια θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που καταλαμβάνει η πρώτη ύλη που θέλετε να ψήσετε, ώστε όταν γυρίσετε το φαγητό να ακουμπήσει σε επιφάνεια που είναι ελεύθερη και έχει κρατήσει υψηλή θερμοκρασία.
  6. Αν ψήνετε διαφορετικές πρώτες ύλες, τότε απλώστε τα κάρβουνα με διαφορετική   επιθυμητή θερμοκρασία που θα παραμείνει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.