Καθαρισμός Ψησταριάς

Φτιάξτε ένα μείγμα ξυδιού – νερού σε αναλογία 1:1, ψεκάστε με αυτό τη σχάρα και να την αφήσετε να μουλιάσει για περίπου δέκα λεπτά, επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας σκέτο ξύδι και μετά τρίψτε τη σχάρα με ένα συρμάτινο σφουγγάρι ή βούρτσα.

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε να διαλύσετε σε 1 λίτρο νερό 4-5 κουταλιές μαγειρική σόδα και να ψεκάσετε την επιφάνεια της σχάρας. Έπειτα, με τη βοήθεια ενός συρμάτινου σφουγγαριού ή βούρτσας τρίψτε μέχρι να “αφρίσει” η επιφάνεια της σχάρας. Στη συνέχεια, περίμενε 10 λεπτά ώστε να δράσει η σόδα και ξεπλύνετε με βραστό νερό.

Αφαιρέστε την – καθαρή πλέον – σχάρα από την ψησταριά και ρίξτε λίγο ζεστό νερό μαζί με ξύδι και κάποιο υγρό καθαριστικό πιάτων στη βάση. Έπειτα, τρίψτε  με ένα σκληρό συρμάτινο σφουγγάρι την επιφάνεια της βάσης. Συνεχίστε καθαρίζοντας το εξωτερικό μέρος της ψησταριάς. Τέλος, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και άφησε τη βάση να στεγνώσει.